Sistemske Integracije

Sistemske Integracije su metoda koja pomaže da povratite svoju Autonomiju.

 
Imati svoju autonomiju znači da ste sposobni živeti samoodređeno, prema svojim verovanjima i shvatanjima, a ne biti zavisan od drugih.
 
 

To takođe znači da možete ostati u kontaktu jedni s drugima dok ste u kontaktu sa drugom osobom, ali i biti u stanju osetiti i predstavljati autentično sebe. Sa sobom možete ostati samo ako ste preuzeli sopstveni unutrašnji prostor, ako imate zdravu unutrašnju udaljenost ("granicu") od druge osobe, ako se iznutra možete razlikovati od druge osobe.

Blue and Orange Light Projeced on Left Hand of Person

 • Imate li svoj "duhovni prostor" kao presudni uslov da budete sami sa sobom? da budete autentični sa sobom. Ili nesvesno težite uspostavljanju "zajedničkog mentalnog prostora" sa drugom osobom, sa kojim nema jasne granice, nemate jasne razlike između sebe i drugog.
  Poistovećujete se sa drugima i odvajate se od sebe i vaša se snaga ne može razviti zdravo. Blokirana energija je i usmerena protiv sebe i dovodi do depresije, nesigurnosti, osećaja krivice. Nemogućnost samovrednovanja su neizbežna posledica.
 • To takođe znači da možete ostati u kontaktu jedni s drugima dok ste u kontaktu sa drugom osobom, ali i biti u stanju osetiti i predstavljati autentično sebe. Sa sobom možete ostati samo ako ste preuzeli sopstveni unutrašnji prostor, ako imate zdravu unutrašnju udaljenost ("granicu") od druge osobe, ako se iznutra možete razlikovati od druge osobe.
 • Imate li svoj "duhovni prostor" kao presudni uslov da budete sami sa sobom? da budete autentični sa sobom. Ili nesvesno težite uspostavljanju "zajedničkog mentalnog prostora" sa drugom osobom, sa kojim nema jasne granice, nemate jasne razlike između sebe i drugog.
 • Poistovećujete se sa drugima i odvajate se od sebe i vaša se snaga ne može razviti zdravo. Blokirana energija je i usmerena protiv sebe i dovodi do depresije, nesigurnosti, osećaja krivice. Nemogućnost samovrednovanja su neizbežna posledica.
 • Kao dete bili ste prinuđeni da se prilagodite roditeljima i njihovim potrebama. To se obično povezuje s nesvesnom represijom svojih osećanja. Možda ih ni ne poznajete! Ona su deo vaše "osnovne prirode"! Niste ih izgubili - ali veza s njima može biti ugrožena!
 • Jeste li upoznati sa svim vašim delovima? Čini vam se da imate samo izbor da budete povezani s drugom osobom - dok gubite sebe, ili da budete povezani sa sobom i tako izgubite suprotno.
  Ne možete povezati dve osnovne potrebe, blizinu i autonomiju, TO JE ZATO ŠTO VAŠA UNUTRAŠNJA GRANICA NEDOSTAJE! TO JE ZATO ŠTO NE POSEDUJETE SVOJ UNUTRAŠNJI PROSTOR!

Free stock photo of 420, 911, arrest     

 • Pošto se ne možete razlikovati u kontaktu, skloni ste spajanju s drugom osobom. Da biste ponovo osetili sebe, preostaje vam samo prekid kontakta - prekomerna distrakcija. Bez "unutrašnje granice", nemate "unutrašnji prostor" koji vam omogućava da budete povezani sa svim svojim delovima, bez obzira na to slaže li se partner (prijatelj, kolega) s njima ili ne.
 • Preuzimate li  misli i osećaja drugih kao da su vaši? Jeste li više na "tuđem brodu", nego na svom? Stojite li po strani, ili ste "pilot" ili čak "kapetan"? Možda ćete se osećati plemenito, nesebično, i to vam je „skriveni dobitak“ - ali to vas deli od samog sebe. Cena je ta što je Vaš je čamac možda u nevolji - jer kapetan nije na brodu, već je „na pogrešnom parobrodu“!

Ako ste bili na tuđem brodu, onda znate njihovu patnju, bol, krivicu, i predpostavljam da ste ih nosili na duši kao da su vaši. To vas drži na pogrešnom mestu.

Vratite sebi vlastitu energiju Želite li je imati natrag?

 

Prvi kontakt sa razdvojenom sopstvenom deonicom

Free stock photo of 420, 911, arrest

 

 • Da li želite biti povezani sa sopstvenim emocijama i delovima?
 • Postoji vaše odraslo biće, slobodno, bezbrižno, nezavisno. Znate li to? 
 • Odbacujete li dete u vama? Mislite li da bi ono moralo biti drugačije?
  Znate li šta mu je potrebno?
 • Osećate li se sebično ako niste na usluzi drugima?
 • Da li se osećate celovito, samostalno?

Konačno se vratite sebi! Pokušajte se spojiti sa sobom umesto sa drugima.

Za sve one koji se ne znaju razlikovati od drugih i još nisu uzeli mesto u svom prostoru. Kad vas drugi zaustave, odbace osećate se povređeno, pogrešno.

 

Zdrava distanca i poštovanje

Hands of people reaching to each other

Kad uspemo na ovaj način uspostaviti zdravu udaljenost od druge osobe, to se obično povezuje s porastom poštovanja prema sebi, ali i prema drugoj osobi. A ovo međusobno poštovanje preduslov je za pravu ljubav.

Majke i očevi žele snažnu, samopouzdanu decu - a to ponekad nesvesno sprečavaju. Tragedija roditelja?

Ovi se rituali mogu izvoditi u izmenjenom obliku sa drugim ljudima, ocem, bakom, partnerom, braćom i sestrama, detetom, rano umrlim, od kojih još niste odvojeni. Ali i sa supervizorom i teškim kolegama!

I onda slobodno. Ovako izgleda svetsko spasenje. 

 SAMOSTALNOST UMESTO SPOLJAŠNJE KONTROLE, ZAŠTITA PROTIV STRESA 

 

Sagorevanje

 Woman in Gray Tank Top

Sagorevanje je u porastu, uzrokujući velike ljudske patnje i ekonomsku štetu koja prelazi milijarde. Oni koji su time pogođeni naučili su se previše prilagođavati očekivanjima drugih. Oni su prekomerno identifikovani s performansama, kao da njihovo samopoštovanje zavisi isključivo od njihovog rada, te se stoga ne mogu zaštititi od prevelike potražnje od strane nadređenih. Kao rezultat toga, oni polako klize u iscrpljenost, što može uplašiti, može dovesti do depresije i psihosomatskih bolesti. Identifikovani s performansama, svoj umor doživljavaju kao slabost, kao neuspeh. 

Što smo iscrpljeniji, to se više prisiljavamo d ato budemo sve više. Ovaj začarani krug dovodi nas do iscrpljenosti dok se ne raspadnemo. Gubitak samopoštovanja sprečava vas da na vreme potražite pomoć, odete kod doktora ili terapeuta, dobijete bolovanje ili čak lek.

 

SAGOREVANJE I „TROJANAC“

 Sagorevanje se ovde razume kao delimični aspekt obrazaca simbioze, kao - uvežbana - zbrka percepcije i osećaja. Utešeni su skloniji tome da se više orijentišu na - spoljašnji autoritet, zanemarujući vlastitu percepciju, sopstvene potrebe.

Drugim rečima, autoritetu dajemo mesto, pažnju, značenje koje je primereno nama samima, deo ličnosti koji se može zdravo razlikovati od očekivanja drugih. Rezultat: odvojeni smo od sebe. Spoljašnja vlast na mestu vlastitog sebe deluje poput "virusa trojanca", koji uznemirava ili čak blokira vlastiti "program". Ove nesvesne veze mogu se vizualizirati i rešiti kroz liniju razmenom "Trojanca" za samostalnost.

Osećate se inferiornim u odnosu na druge gubeći odnos prema sebi, prema vlastitoj percepciji, prema vlastitim potrebama i očekivanjima?

Možete odlučiti izaći iz ove pozicije. "

Photo Of People Holding Each Other's Hands


Štampa   El. pošta

Related Articles

Genogram

stranica 1

Nacin rada